اخبار و اطلاعیه ها

سهم خودروهای وارداتی از بازار به پنج‌درصد کاهش یافت
تعداد امتيازات: (24)

سهم خودروهای وارداتی از بازار به پنج‌درصد کاهش یافت

14 شهریور 1396 Article Rating

سهم خودروهای وارداتی از بازار به پنج‌درصد کاهش یافت

براساس جدیدترین آمار منتشر شده، مجموع واردات خودرو در پنج ماهه سال‌جاری ۳۳ هزار و ۱۴۹ دستگاه بوده است. مجموع ارزش دلاری خودروهای وارد شده به کشور در این مدت نیز ۹۳۶ میلیون دلار بوده است که این موضوع از افزایش ۶/ ۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه خبر می‌دهد.

همچنین طبق گزارش مذکور، واردات خودرو در تجارت خارجی کشور حائز رتبه چهارم شده است. اما مقایسه آمار واردات پنج ماهه با چهار ماهه گذشته امسال نیز از افزایش ۵/ ۲۴ درصدی واردات خودرو حکایت دارد. همچنین ارزش واردات خودرو طی این مدت نیز رشد ۴/ ۲۴ درصدی داشته است.

کاهش سهم واردات خودرو در بازار 
در این بین اما موضوع جالب توجه کاهش سهم واردات خودرو در بازار است، به‌طوری‌که سهم بازار ۸/ ۵ درصدی واردکنندگان هم‌اکنون به ۵ درصد رسیده و دلیل این کاهش افزایش تیراژ تولید خودروهای سواری در پنج ماه ابتدای سال‌جاری بوده است.

آمار واردات خودرو در پنج ماهه در حالی افزایشی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌دلیل افزایش واردات، اواخر تیرماه سال‌جاری ثبت‌سفارش شرکت‌های نمایندگی را غیرفعال کرد.

با وجود آنکه واردکنندگان امکان ثبت‌سفارش خودروی جدید را ندارند اما ورود خودروهای خارجی به کشور همچنان افزایشی است. این در حالی است که بسیاری از واردکنندگان تاکید دارند بسته بودن سایت ثبت‌سفارش تاثیر جدی در افت واردات خودرو به کشور در ماه‌های آتی خواهد داشت.

میانگین قیمت وارداتی ها 
از دیگر سو، با اتفاقاتی که برای وارداتی‌ها رخ داده، در هفته جاری قیمت سه مدل خودروی وارداتی در بازار افزایش یافته است. قیمت توسان (new face) دو میلیون تومان، اپتیما دو میلیون تومان و لکسوس NX (فول) نیز سه میلیون تومان افزایش یافته است.قیمت باقی خودروهای وارداتی در بازار ثابت مانده و تغییری نسبت به نرخ این محصولات در هفته گذشته نداشته است.

چالش‌های پیش‌روی واردکنندگان خودرو
طبق آمار پنج ماهه سال‌جاری واردات خودروهای سواری، کاهش سهم واردات خودرو در بازار صورت گرفته است به‌طوری‌که سهم بازار ۸/ ۵ درصدی واردکنندگان هم‌اکنون به ۵ درصد رسیده است که دلیل این کاهش افزایش تیراژ تولید خودروهای سواری در پنج ماه ابتدای سال‌جاری بوده است. البته این موضوع چندان بی‌ربط به چالش پیش‌روی واردکنندگان خودرو نیست.

واردات هر کالایی در چارچوب مقررات و دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می‌گیرد، این در شرایطی است که هیچ کالایی به اندازه خودرو در سه سال گذشته با تغییرات در مقررات و دستورالعمل‌های اجرایی روبه‌رو نبوده است.
در این زمینه برخی کارشناسان با اشاره به تجارت پرسود واردات خودرو، بی‌برنامگی در تدوین مقررات را متوجه عملکرد مسوولان تجاری و صنعتی کشور می‌خوانند و معتقدند مقررات تدوین شده مسیر مشخصی را طی نمی‌کند، به‌طوری‌که چرخش مقررات در سال‌هایی با حمایت از تولید صورت گرفته یا در سال‌هایی برای جلوگیری از خروج ارز از سوی مسوولان تجاری کشور انجام می‌شود. در هر صورت آنچه در این بین قابل توجه به‌نظر می‌رسد محدودیت در واردات خودرو با هر بهانه و روشی در دولت‌های مختلف است.
در این زمینه بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو معتقدند ایجاد محدودیت یا روند حذف، مسیری آسان و بدون دردسر برای تصمیم‌سازان صنعتی، بازرگانی کشور قلمداد می‌شود؛ چراکه این مسیر می‌تواند به سرعت آنها را از وضعیت دشواری که در آن قرار می‌گیرند، نجات دهد. به‌عنوان نمونه حذف واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی یا حذف شرکت‌های متفرقه از بازار وارداتی‌ها راه‌حل‌های در نظر گرفته‌شده برای چالش مشکلات موجود در واردات این کالا بوده است.

صدور ۴۶۶ گواهی برای نمایندگان خودروهای خارجی
از دیگر سو، با وجود مشکلاتی که پیش روی واردکنندگان خودرو قرار دارد اجرای طرح «ایجاد و راه‌اندازی سامانه ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی» که در سال های ۱۳۹۶ – ۱۳۹۲ و در راستای کنترل واردات ۱۶ قلم کالا از جمله «خودرو، باتری(استارتر) خودرو و لاستیک» در دستور کار قرار گرفت موجب شد تا از میان ۱۶ قلم کالایی که ثبت نمایندگی رسمی خارجی آنها در کشور در دستور کار قرار گرفته بود،

خودرو بیشترین گواهی صادره برندهای خارجی را به خود اختصاص دهد. با اجرایی کردن طرح «ایجاد و راه‌اندازی سامانه ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی» و ساماندهی ۴۶۶ نماینده رسمی خارجی خودرو در کشور اواخر سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به توقف واردات خودرو از سوی نمایندگی‌های غیر مجاز (نمایندگی‌های که در این دوره زمانی موفق به کسب گواهی فعالیت در کشور نشده‌اند) به کشور کرد و با این شرایط مقرر شد تا با حذف نمایندگی‌های غیرمجاز واردات خودرو تنها از طریق نمایندگی‌های مجاز ( نمایندگی‌های ثبت‌شده در سامانه ایجاد و راه‌اندازی ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی) صورت گیرد، این پیش‌بینی در حالی صورت گرفته است که در حال حاضر در کنار نمایندگی های غیرمجاز نمایندگی‌های مجاز نیز امکان ثبت سفارش برای واردات خودرو ندارند و زمان باز شدن سایت ثبت سفارش به روی نمایندگی‌های مجاز نیز مشخص نیست.

براساس گزارش منتشرشده از سوی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت دولت یازدهم «ایجاد و راه‌اندازی سامانه ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی» در کارنامه چهارساله این وزارتخانه به‌ثبت رسیده است.

در پایان باید ذکر کرد با این که شاهد افزایش واردات خودرو در پنج ماهه سال جاری در مقایسه با زمان مشابه آن در سال گذشته هستیم ولی همچنان سایت ثبت سفارش خودروهای وارداتی بسته است و این موضوع اثرات مهمی را در این حوزه خواهد گذاشت.

 


 

منبع:وب سایت دنیای بودن

نظرات ارسال شده

هم اکنون هيچ نظري ارسال نشده است. شما مي توانيد اولين نظردهنده باشد.

ارسال نظر جديد

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

نظرات کاربران

No comments match criteria.