اخبار و اطلاعیه ها

اشتباهات شرکت قدرتمندی مانند نوکیا
تعداد امتيازات: (0)

اشتباهات شرکت قدرتمندی مانند نوکیا

09 مهر 1396 Article Rating


۵ اشتباه استراتژیک نوکیا

✍️ در ابتدای هزاره سوم، بنا بر اعلام مجله فوربس، برند نوکیا ۲۵۰ میلیارد دلار می‌ارزید و جزو سه شرکت پر ارزش دنیا بود، اما چه شد که ظرف ۱۳ سال اینچنین افول و بعد شکستی را به خود دید؟

۱ - کندی:
نوکیا در بازار گوشی های هوشمند اولین بود.
➖ این شرکت با معرفی سیستم عامل سیمبین در سال ۲۰۰۲، بسیاری را انگشت به دهان گذاشت و بسیاری از برندهای دیگر را از بازار به در کرد.
➖ ۵ سال پس از آن هم نوکیا برند شماره یک بازار بود اما در این سال، استیو جابز نبوغ خود را وارد بازار تلفن های همراه کرد و با معرفی iOS ورق را برگرداند.
➖در واقع گوشی های استیو جابز برای اولین بار با تکنولوژی صفحات لمسی چند نقطه ای و سیستم بازار قدرتمند، تعریف دیگری از گوشی های تلفن همراه ارائه دادند.
➖ نوکیا این اتفاق را فهمیده بود و حتی این تکنولوژی ها چند سال زودتر در آزمایشگاه های نوکیا تست شده بود، اما غرور و فروش خوب نوکیا، آنها را دچار اشتباه کرد که همه چیز خوب پیش می رود و چهار سال گذشت تا نوکیا فهمید سیستم عامل سیمبین جوابگوی پیشرفت های روز نیست.

۲ - انتخاب بازار هدف اشتباه:
نه تنها نوکیا خیلی آهسته در بازار تلفن های همراه حرکت کرد، بلکه در پیش بینی آینده و بازاریابی هم چندان موفق نبود.
➖ قضیه از این قرار بود که وقتی نوکیا در بازار تلفن های هوشمند چندان خوب عمل نکرد، تصمیم گرفت تمام توانش را در بازار تلفن های همراه ارزان قیمت بگذارد، بازارهایی که تکنولوژی و مهارت چندانی احتیاج ندارد، نتیجه معلوم بود، در چنین بازارهای غیرتخصصی، شرکت های کوچک و تازه تاسیس همیشه بهتر عمل می کنند، چون هزینه تمام شده محصول برایشان کمتر است.
➖ از همین رو بود که شرکت های نه چندان مطرحی همچون هوآوی و ZTE توانستند نوکیا را شکست دهند.

۳ - تاکید زیاد بر نوستالژی:
شکی نیست که گوشی های نوکیا با آن بازی «مار» و آهنگ منحصر به فردش حس نوستالژیک خیلی ها را برمی‌انگیزاند، اما بعضی مواقع تاکید بیش از حد بر نوستالژی هم زیاد کارآمد نیست و حتی باعث شکست می‌شود.

➖در بازارهایی که تکنولوژی حرف اول را می زند، اگر بیش از اندازه بر این مشخصه تاکید کنید، حس کهنه بودن به مشتری تان دست می‌دهد و فکر می‌کند با خرید این برند، چیزی از نوآوری های روز را از دست داده است.
➖ نوکیا آنقدر به نوستالژی اش می‌نازید که یادش رفت باید نوآوری هم داشته باشد.

۴ - ناتوانی در ارائه گوشی های سری وار:
چند وقت دیگر قرار است آیفون X به بازار بیاید و سامسونگ هم با گلکسی اش دارد کولاک می‌کند و تقریبا همه منتظر آمدن سری جدید این مدل هستند،

➖ اما یادتان می آید که آخرین گوشی نوکیا که همچون سریال های تلویزیون ادامه دار بود کدام است؟
➖ در واقع سری سازی ذهن، باعث می‌شود که مشتری همواره در تب و تاب باقی بماند و تا محصول جدید معرفی می‌شود، آن را خریداری کند، اما نوکیا با اینکه توانست با گوشی های سری ۶ خود این کار را انجام دهد اما گیج زدنش در بازار و اینکه دقیقا نمی دانست باید چه محصولی ارائه کند، باعث شد این عامل مهم بازاریابی را از دست بدهد.

۵ - اشتباه در انتخاب سیستم های عامل:
سیمبین سیستم عاملی با پلت فرمی قدیمی بود که نمی توانست نیازهای بازار را جواب دهد، اما وقتی نوکیا سراغ ویندوزفون رفت، این سیستم عامل هم چندان محبوب نبود و امتحانش را پس نداده بود.
➖ سامسونگ در این رابطه خیلی خوب عمل کرد و در ابتدا سعی داشت سیستم
عامل Bada را پیش ببرد اما خیلی زود فهمید که آینده از آن اندروید است و اگرچه برایش سخت بود اما دستش را به سوی گوگل دراز کرد، اما نوکیا ویندوز را، آن هم خیلی دیر، انتخاب کرد و نتیجه اش این شد که مجبور شد قدیمی ترین برند تلفن همراه را به مایکروسافت با مبلغی ناچیز واگذار کند.




منبع:مدیریت استراتژیک

نظرات ارسال شده

هم اکنون هيچ نظري ارسال نشده است. شما مي توانيد اولين نظردهنده باشد.

ارسال نظر جديد

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

نظرات کاربران

No comments match criteria.